Pentue 1 – Litter 1

Reponi Osaa

MerkillinenKeiju

TK1 Merkillinen Keiju

”Rilla”

FIN29604/05

Synt. – Born 17.5.2005

Silmät / Eyes: OK, PRA A (clear/terve)
Lonkat / Hips: A/A (lonkkaindeksi 112)
Kyynärät / Elbows: 0/0
Polvet / Knees: 0/0

Näyttelyt / Shows: VSP, PN1, Sert
TOKO / Obedience: 3 x ALO1, 2 x AVO1
Agility: Kilpailee MAXI III:ssa

HederasEspritDeCorps

BH TK2 Hedera’s Esprit De Corps

”Luca”

FIN53943/05

Synt. – Born 31.12.2005

Silmät / Eyes: OK, PRA A & CEA A (clear/terve)
Lonkat / Hips: B/B (lonkkaindeksi 105)
Kyynärät / Elbows: 0/0
Polvet / Knees: 0/0

Näyttelyt / Shows: PU2, Va-sert
Hyväksytty BH-koe
Luonnetesti / Mental test: +190p, laukausvarma / secure to shots
TOKO / Obedience: 3 x AVO1, 3 x ALO1
Agility: Kilpailee MAXI I:ssa

 

BH TK2 Hedera’s Esprit De Corps Javahill’s Cuppa Pikkinokka CAN MVA Torlan’s Abracken Beinn Breagh
CAN MVA Pikkinokka’s Seaside Tempest
Hedera’s Lily Pad Shaggy Toller’s Sunset Sailor
JV-99 V-00 Hedera’s Divine Damsel
TK1 Merkillinen Keiju FIN MVA BH RH-TA TK1 Fireheart Hopalong Casidy KANS FIN MVA SUCH MV-98 V-00 EVV-06 Siphra’s Indiana Jones
Fireheart Elysee Rouge
TK2 Picnic Funny-Penny DK MVA D MVA LP1 Hyflyer’s Invincible Max
FIN MVA Nordwart Sheena

Rilla, kuten muutkin saman pentueen sisarukset, on hyvin sosiaalinen, aktiivinen ja reipas harrastuskoira. Rillalla itsellään on tällä hetkellä tuloksia näyttelyistä sekä agilitystä. Lisäksi Tarja treenaa Rillan kanssa tokoa tavoitteena kisata lähitulevaisuudessa ja saada tietenkin tuloksia. Treeniohjemaan kuuluvat myös noudot, tavoitteena hyväksytty taipumuskoe, sekä omaksi iloksi pk-haun harjoittelu. Rilla on luonteeltaan energinen, iloinen ja reipas neiti, joka suhtautuu kaikkeen hyväntuulisella touhotuksella. Se tuntuu todella nauttivan elämästä! Ihmiset ja koirat, vieraat tai entuudestaan tutut, otetaan avoimesti vastaan. Rilla hakeutuu mielellään oman omistajansa tai muun paikalla olevan ihmisen tai toisen koiran läheisyyteen. Usein kotona ollessa se nukkuukin jalkojen päällä lattialla tai kyljessä kiinni sohvalla.

Rillalla on kova työskentelyinto ja se on sinnikäs. Sen kanssa on antoisaa harrastaa, koska sen motivaatio on korkea lajista riippumatta ja se tekee mielellään yhdessä töitä. Rilla tekee kaiken täysillä: juoksee täysillä, käyttää nenää täysillä, ui täysillä, leikkii täysillä ja nukkuu täysillä sekä säheltää täysillä! Rillan harrastamisen suurimpia haasteita onkin ollut keskittymiskyvyn kehittyminen, missä onkin tapahtunut suuresti kehitystä ensimmäisen elinvuoden jälkeen ja kehitystä tapahtuu edelleen. Toisaalta Rilla on hyvin kuuliainen ja nöyrä koulutettava, ja se yrittää kovasti tehdä asioita oikein. Innostuessaan Rilla käyttää melko herkästi ääntään, esimerkiksi omaa suoritusvuoroaan odottaessa. Rilla kuitenkin työskentelee aina hiljaa ja kotioloissa Rilla on äänetön. Rilla osaa kuitenkin rentoutua ja rauhoittua täysin ja missä tahansa, niin kodin rauhassa kuin keskellä vilkkainta kisapaikkaakin. Kotona olemisen Rilla käyttää lähinnä akkuja ladaten, jotta jaksaa taas mennä täysillä eteenpäin, kun sen aika tulee.

Rilla, like her littermates, is a very social and active bitch who likes to work. At the moment, Rilla has results from shows, obedience and agility. Rilla also practises retrieving in order to pass the Finnish basic retriever test. They also train the search for working dogs for their own enjoyment. Rilla is an energetic, active and joyful bitch by nature. She gets on well with people and other dogs, both with strangers and familiar ones. Rilla is persistent and eager to work. She has a high motivation to work regardless of the sport and she works in good co-operation. Rilla does everything with great intensity: whether she’s running, using her nose, swimming, playing, sleeping or fussing. Rilla is also very obedient and humble in training, and she tries hard to make things the right way. When she gets excited, she tends to make sounds, for example when waiting for her turn to do things. However, when working Rilla is always quiet and makes no sound at home. It is also easy for her to relax completely wherever she is.

Rilla’s littermates have results from a variety of sports, depending wholly on the interests of the owner. Alli has three first prizes from three obedience trials in class 1 and she was also actively used for practical hunting and trained in agility. Ruska has passed the behaviour test for working dog trials and Karo competes in agility highest class. My own dog, Kepe, has passed the basic retriever test and is blood tracking champion (FIN JVA). Kepe is also used for practical hunting each autumn. Nappi doesn’t have results yet, but he is also trained in agility, blood tracking and obedience. The littermates share an enthousiasm for game and willingness to work in addition to being very active. Besides Rilla, Alli and Kepe have attended shows, gaining mostly ’Very Good’. All of them have a healthy and balanced structure with good angulations and proportions.


Luca on energinen ja vauhdikas nuori uros. Se on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen niin vieraiden ihmisten kuin vieraiden koirienkin kanssa. Luca syttyy hetkessä ja on aina innokas tekemään, oli ohjelmassa sitten mitä tahansa. Koulutuksessa ja palkkana käy niin lelut kuin namitkin. Lucassa positiivista on sen hiljainen työskentely ja helppo motivoitavuus. Luca on laukausvarma ja se pystyy keskittymään lähes missä olosuhteissa tahansa. Kotona se ottaa rennosti kunnes remmi tai lelu otetaan käteen ja Luca on heti valmis lähtemään mukaan. Lucan ”päätyönä” on varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn käytännön metsästys. Pääsääntöisesti metsästyksen kohteena ovat sorsat, kyyhkyt ja metsäkanalinnut sekä talvisin myös jänikset. Lucan kanssa harrastetaan tokoa, agilityä, pk-hakua ja mejää.

Lucan sisaruksista molemmat siskot ovat menestyneet näyttelyissä sertien arvoisesti ja molemmat toimivat myös riistan kanssa. Lucan veljet ovat molemmat harrastus- ja kotikoirina. Lucan emä, Keiju, on näyttelyissä palkittu cacibilla ja on jättänyt hyväluonteisia ja terveitä jälkeläisiä, joilla on hyviä näyttelytuloksia. Lucan isä, Calif, on USA:lainen uros, jonka omistaja asuu Sveitsissä. Calif on palkittu näyttelyssä cacibilla, Luca ja sen pentuesisarukset ovat sen ainoita jälkeläisiä Suomessa. Sveitsissä Califilla on kuusi pentuetta, joista kaikki jälkeläiset ovat tähän asti olleet terveitä ja moni niistä on ansainnut Sveitsin juniorivalio-tittelin näyttelyistä. Califin ensimmäiset pennut ovat nyt kolmevuotiaita ja ne omaavat kaikki erittäin mukavan luonteen sekä ovat osoittaneet hyviä taipumuksia.

Luca is an active, young male. He is social and gets well along with strange people and dogs. He is also always eager to work, what ever is planned for him. Both goodies and toys are good ways of rewarding Luca while training. Positive things in Luca are that he is quiet while working and he is easy to motivate. He is also gun shot proof and he is able to concentrate almost in all circumstances. At home he is relaxed until his leach or a toy is taken and then he is again ready to go. Luca is used, from early spring until late fall, heavily in hunting. They are hunting mainly ducks, doves and grouses, and during winter time they go out to hunt hares. Luca’s hobbies also include obedience, agility, blood tracking as well as search for working dogs.

Luca’s both sisters have done well in conformation, both have receiver certificates. Both sisters work also with game. Lucas mother has cacib from conformation and her offspring is healthy and has good character, many dogs also have good results in conformation. Lucas father is from USA and lives now in Switzerland. He has a cacib from conformation, Luca and his siblings are his only offspring in Finland. In Switzerland Luca’s father has six litters, where all puppies have been healthy so far and many of them have junior champion title from conformation in Switzerland.Pennut – Puppies

Syntyneet – Born
10.5.2008


KettuillaOsaa

FI AVA TK1 RTK1 RTK2 Reponi Kettuilla Osaa ”Rumba”
= ”Can Be ’Like A Fox’ ”

Narttu – Bitch
FIN33715/08
† 3.4.2018 (lymfooma – lymphoma)

Omistaja – Owner: Tarja Verkamo, Vantaa

Lonkat – Hips: A/A
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: OK (9.10.2009)
PRA-status A (normal/clear by parentage)
CEA-status A or B

Näyttelyt – Shows: ERI, SA
Pentunäyttelyt – Puppy: BOB-, BOS- & Group3-puppy

TOKO – Obedience: 3 x ALO1, AVO1, VOI2 (beginners, open & elite class)
Rally-TOKO – Rally-Obedience: 3 x Alohyv (RTK1), 3 x Avohyv (RTK2) – 3 approved results in beginners’ and open class, and training titles from both classes
Agility: Suomen Agilityvalio – Finnish Agility Champion

Jalostustietokannassa – In breeding database


KotonaOsaa

 

Reponi Kotona Osaa ”Manu”
= ”Can Do, At Home ”

Uros – Male
FIN33711/08

Omistaja – Owner: Pauliina Korhonen & Antti Tervonen, Kuopio

Lonkat – Hips: A/A
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: OK (20.10.2009)
PRA-status A (normal/clear by parentage)
CEA-status A or B

Näyttelyt – Shows: ERI, Sert (Certificate)

NOU1 (hyväksytty noutajien taipumuskoe – passed basic retrieving test)

Manua käytetään käytännön metsästyksessä.
Manu is used in practical hunting.

Jalostustietokannassa – In breeding database

 

OivaltaaOsaa

 

TK1 Reponi Oivaltaa Osaa ”Mila”

Narttu – Bitch
FIN33716/08
† 17.9.2018 (kasvaimia keuhkoissa & vatsassa – tumors in lungs & stomach)

Omistaja – Owner. Anna-Maija Vähä & Ville Melvaskoski, Oulu

Lonkat – Hips: A/A
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: OK (9.10.2009)
PRA-status A (normal/clear, tiedossa vanhempien perusteella – clear by parentage)
CEA-status A tai B

Näyttelyt – Shows: ROP, SERT, ROP-VET
MEJÄ – Blood tracking: AVO1
TOKO – Obedience: 3 x ALO1
Luonnetesti – Mental test: +152p, laukausvarma – secure to shots
NOU0

Jalostustietokannassa – In breeding database


OsaaJosOsaa

 

Reponi Osaa Jos Osaa ”Leon”

Uros – Male
FIN33712/08

Omistaja – Owner: Mari Frestadius & Saska Taipale, Riihimäki

Lonkat – Hips: C/C
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: Kortikaalinen katarakta, laajuus lievä – Cataract, magnitude minor (9.10.2009)
PRA-status A (normal/clear, tiedossa vanhempien perusteella – clear by parentage)
CEA-status A tai B

Kastroitu – Neutered

Näyttelyt – Shows: JunEH/1 & Pek2 + kp

Jalostustietokannassa – In breeding database


OsaaKunHaluaa

 

Reponi Osaa Kun Haluaa ”Into”

Uros – Male
FIN33713/08
† 7.1.2019 kasvain keuhkoissa – tumor in lungs

Omistaja – Owner: Jenna Eklöf, Hämeenlinna

Lonkat – Hips: C/B
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: OK (9.10.2009)
PRA-status A (normal/clear, tiedossa vanhempien perusteella – clear by parentage)
CEA-status A tai B

Näyttelyt – Shows: ERI/2, PU3 & 2xPek1 + kp, 2xPUP2

Jalostustietokannassa – In breeding database


OsaaTaiEi

 

Reponi Osaa Tai Ei ”Tikru”

Uros – Male
FIN33714/08

Omistaja – owner: Katri & Toni Kakkuri, Vantaa

Lonkat – Hips: C/E
Kyynärät – Elbows: 0/0
Polvet – Knees: 0/0
Silmät – Eyes: OK (9.10.2009)
PRA-status A (normal/clear, tiedossa vanhempien perusteella – clear by parentage)
CEA-status A tai B

Diagnosoitu myosiitti – Diagnosed myositis

Näyttelyt – Shows: Pek1

Tikrua käytetään käytännön metsästyksessä.
Tikru is used in practical hunting.

Jalostustietokannassa – In breeding database