Suunnitteilla syksylle 2018 – Planned for syksylle 2018

Tera

Seuraava Reponi-pentue on suunnitteilla näillä näkymin syksylle 2018. Pentueen emäksi on kaavailtu Huikan Syys-pentueesta sijoitusnarttuni Tera ja urokseksen valinta on vielä kesken. Lisätietoja voi kysellä suoraan Riikalta

Next Reponi litter is currently planned for beginning of 2018. Litter is planned for Tera, my co-owned bitch from Huikka’s litter and the selection for the male is still ongoing. More information you can ask directoy ftom Riikka.

REPONI SYYSUNELMA

”TERA”

FI51845/14

Narttu, synt. 29.9.2014
Bitch born 29.9.2014

 

Male not yet selected

Reponi Syysunelma Agrosofens Calypso Duck Tail’s Muddus Regnbågsforell
Rödahunds Hitchin Lisa
Redadict On The Crocks Redland’s Rubber Boots
Foxgrove’s Canadian Sunrise

Silmät: OK (Distichiasis)
PRA A (clear/terve)
CEA A (clear/terve)
DE Kantaja / Carrier
JADD Probable normal
Lonkat: A/A (lonkkaindeksi 112)
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0

NOU1
NOME-B: ALO3
Tolling: ALO3
MEJÄ: 2 x AVO1
Näyttelyt: ERI, SA
MH suoritettu, laukaus 4 (video)

Teran oma sivu

Tera jalostustietokannassa


Tera on sijoitusnarttuni Huikan pentueesta. Tera asuu Riikan luona Perttelissä talouden kolmen tollerin lauman nuorimmaisena ja ainoana narttuna. Riikka kertoo Terasta seuraavaa:

Tera on innokas noutaja, tehokkaalla moottorilla varustettu koko perheen pusuttelija. Se on aina valmis toimintaan, mutta kun on aika olla tekemättä mitään se rentoutuu ja hakeutuu lepäämään. Liikkeissään nopean Teran ykköslajeina on noutolajien lisäksi myös MEJÄ, jossa se pääsee toteuttamaan sille hyvin ominaista
nenänkäyttöä. Se on hyvin maavainuinen, reipastahtinen jäljestäjä. Noutajana Tera on suoraviivainen, se ei keksi omia kuvioita vaan tekee sen mitä sille on opetettu. Mikäli annettu tehtävä epäonnistuu jostain syystä, on silloin ohjaajan katsottava vain peiliin. Työskennellessään Tera on hiljainen ja sen kanssa on ollut helppo matkustaa, sillä se ei pidä meteliä itsestään. Tuloksia Teralle on kertynyt toistaiseksi MEJÄstä (2 x AVO1/ 47p & 49p) ja näyttelyistä (KÄY ERI, SA). Lisäksi Tera on suorittanut taipumuskokeen (NOU1). Metsästyskokeissa Teralla on myös NOME-B:sta ALO3 ja Ruotsin puolelta tollauskokeesta myös ALO3. Tulevaisuudessa tarkoituksenamme on startata seuraavaksi MEJÄssä voittaja-luokkaan, kunhan perheen keskimmäinen koira jää eläkkeelle lajista. Suunnitelmiin kuuluu myös NOME-kokeet ja tollauskokeen tuloksen kirkastaminen. Kooltaan Tera on hiukan keskiverto tollerinarttua pienempi: 43cm, korkeuden ollessa kuitenkin rotumääritelmän sallimissa rajoissa. Painoa Teralla on n. 16kg. Tera on hyvin leikkisä ja nopea oppimaan. Parhaat palkat Teralle ovat leikki ohjaajan kanssa sekä namit. Lapsiperheessä se on tottunut erilaisiin ääniin ja elämän menoon. Se ei ole millään lailla pelokas vaan hyvin utelias ja jos se havaitsee jotain erilaista ja jännittävää se menee sen itse selvittämään. Se suhtautuu avoimesti ihmisiin, mutta on suhteellisen välinpitämätön vieraita kohtaan. Oman perheen ja tuttujen kesken se on rapsutuksia kaipaava pieni vierihoitokoira.

1 year 7 months

Eyes: OK (Distichiasis)
PRA A (clear)
CEA A (clear)
DE Carrier
JADD Probable normal
Hips: A/A (hip index 112)
Elbows: 0/0
Knees: 0/0

NOU1 (passed basic retrieving test)
Retriever hunting test (cold game): Beginners’ class 3rd prize
Tolling: Nbkl3 (beginners class)
MEJÄ: 2 x AVO1 (open class)
Shows: excellent, SA
MH description passed (video)

Tera on these homepages

Tera in breeding database


Tera is my co-owned bitch from Huikka’s litter. She lives with Riikka in Pertteli with 2 other dogs, Tera being youngest and the only bitch. Riikka tells about Tera the following:

Tera is an eager retriever equipped with a good engine. She is always ready to action, but when it is time not to do anything, she relaxes and finds a place to rest. She is trained mostly for retrieving but also for blood tracking. In blood tracking she is able to utilize her good nose usage. She tracks in good pace and is accurate in her work. As a retriever Tera is very straightforward, she does not invent anything by herself, just does what she is knows. If a given task is failed, then the handler needs to look into a mirrow. So far Tera has results from blood tracking (2 x open class 1st prize with 47 and 49p, out of 50p) and shows (excellent, HP). Also Tera has passed the basic retriever test (NOU1). Further in cold game hunting tests she has a beginners’ class 3rd prize and in Tollar Specialen in Sweden we tested tolling jaktprov and got beginners class 3rd prize. In the future we move to winners’ class in blood tracking trials, especially when the older dog in our house is retired from it. Also we plan to start more in retriever trials with cold game and also upgrade the tolling test result. Tera is smaller than average toller bitches (43cm), still being within breed standard. She weights 16kg. Tera is playfull and fast learner. Best way to reward her is to play with her handler or give treats. While living in a household with kids, she is used to many different noises. She is not fearful, but very curious and when she sees something new and interested, she goes and looks what it is by herself. She is open to new people, but does not really bother about strangers. With her own family and friends she is a dog who loves to be cuddled.

Huikka, Tera (10 months), Twist